Over Avishkar

Muziekgroep Avishkar is al 28 jaar een begrip in Nederland en het buitenland. De drijvende kracht achter de muziek en het management is Dhr. Ronny Bhikharie.

Avishkar Orchestra:

Avishkar is naast een entertainment band voor diverse party’s ook de nummer 1 begeleidingsband in Nederland. Nagenoeg alle lokale Hindustaanse concerten zoals Mukesh teri yaad mein, R.D. Burman, K for Kishore, Laxmikant-Pyarelal, Kaliyanji-Anandji en de jaarlijkse talentenjachten worden door Avishkar begeleid. Avishkar heeft vele Indiase artiesten begeleid waaronder : Abhijeet, Kumar Sanu, Babul Supriyo, Sharda, Amit Kumar, Anwar, Kumar Bappa, Debashish Gupta, Bela Sulakhe, Ashok Khare, Wandana Bajpai, Mamta Sharma, Biswajeet, Srikant Kulkarni, Hari Om Sharan, Asmita, Sujata Trivedi, Mukhtar Shah en vele anderen. Daarnaast heeft Muziekgroep Avishkar ook samenwerkingsverbanden met diverse Nederlandse orkesten, waaronder het Valerius en het Metropole orkest. 

Muziekgroep Avishkar:

U kunt Muziekgroep Avishkar boeken voor verjaardagen, dansavonden, bruiloften, moeran, bhatwaan, receptie, religieuze (islamitisch en hindu) gelegenheden en alle overige feesten.

Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Bollywood muziek, van de golden oldies tot de laatste hits. Daarnaast bevat een groot gedeelte van het repertoire ook de volgende thema’s: chutney, zouk, merengue, kaseko, bhangra, baithak gana en zouk. U krijgt een zeer gevarieerd programma waarbij wij ook openstaan voor al uw wensen.

Koninklijke onderscheiding voor Ronny Bhikharie

Ronny Bhikharie is op zondag 21 april 2013 benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens een luisterconcert ter ere van filmster Rajesh Khanna, nam hij de onderscheiding in ontvangst van locoburgemeester Rabin Baldewsingh. Ronny Bhikharie kreeg de Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet, toewijding en vele activiteiten op het terrein van de hindustaanse filmmuziek in Nederland en Suriname in de afgelopen 37 jaar.

Ronny Bhikharie bekleedt in Nederland al ruim 20 jaar de functie als bandleider van de muziekgroep Avishkar. Binnen deze formatie is hij de drijvende kracht achter de muziek en het management.

onder

Als toetsenist en bandleider wist Ronny Bhikharie meer dan tweeduizend concerten en feestelijke gelegenheden te verzorgen in Nederland en Suriname. Vele bekende lokale en Indiase artiesten hebben samen met meneer Bhikharie gemusiceerd.

Als muzikaal leider wist Ronny Bhikharie zang- en muziektalenten te stimuleren, bij te schaven en te enthousiasmeren.

Ronny Bhikharie is de eerste Surinaamse-Hindustaan op het gebied van muziek, die deze onderscheiding in ontvangst heeft mogen nemen.